Menü Bezárás

Saját könyvek

A saját szakácskönyv gondolatát először egy kedves törzsvendég pár vetette fel, mikor már a 25. receptet kérték el tőlem -„Balázs miért nem csinálsz egy saját szakácskönyvet, csak oda kell adni a vendégeknek és nem kellene ennyi emailt/telefont intézned a receptek miatt?!

Belevágtam… a szakácskönyvet nagyjából fél év alatt összeraktuk Kovács Zoli barátom segített a szerkesztésben. 1000 példányban került nyomtatásra.

A rántott húson túl 1. című szakácskönyvem 2009-ben jelent meg.

Az akkori gasztronómiai trendek éttermi receptjeit tartalmazza 178 oldalon keresztül, a levesektől a desszertekig. Gasztronómiai kalandozásaim/tanulmányaimmal megspékelve, egy olaszországi tanulmányt és egy Michelin csillagos séffel együtt töltött napjaimat mutatja be.

A rántott húson túl 2. című szakácskönyvem 2012-ben jelent meg.

A könyvben található fotók felét már én a többit Melczer Zsolt fotós barátom készítette. Ez a kötet már sokkal szélesebb spektrumon mutatja be az akkori gasztronómiát több,mint 350 oldalon keresztül. Az előételektől a kecske és vad húsokból készült ételeken át a saját szalámi/kolbász és lekvár receptjeimen keresztül.