Menü Bezárás

Pályafutásom, elért eredményeim

Iskolák

2007. Mestervizsga 

2002. Szakács artisztikai oklevél (zöldségszobrászat)  Oktatóim:  Tanács Attila, Urbán Tibor mester és olimpiai bajnok szakácsok  

1991-1994. Kereskedelmi és Vendéglátó ipari Szakközépiskola, Veszprém

Szakács-képzés, Szakmai tanulmányok:  

2014. Gasztonómiai tanulmány körút (Milánó, Nizza, Lyon, Pau Rougie)

2012-től Gasztro akadémia kurzuson való részvétel, Oktatóim:  Csidei Tamás,  Bíró Lajos,  Segal Viktor,  Jahni László,  Nyíri Szása,  Juhos József  

2011. 2 hetet tanultam a Provance-i La Jarrerie nevű autentikus Francia étteremben  

2010. 2 hetet tanultam a Washingtoni Al SospitoTrattoria Romana nevű olasz étterem konyháján. 

2008. 2 alkalommal 1 hónapot dolgoztam az olaszországi Rieti városában a La Palazzina nevű Trattóriában, ahol az autentikus olasz gasztronómiát tanulhattam  

2007-2008. Gerald Jeitler Michelin csillagos mesterszakács mellett tanultam az ausztriai Schlatten városában 

Munkahelyek

2019-től napjainkig:

Egyéni vállalkozóként dolgozom az alábbi területeken:  

TornyosBBQ néven futó gasztronómiai vállalkozásomban dolgozom,  BBQ és Grill oktatásokat tartok,  Gasztronómiai kurzusokat fejlesztő tanfolyamokat tartok (Agóra, Hajmáskéri és Balatonalmádi Kultúrális központ)  Egyéni grill partykkal/esküvőkkel/cateringekkel foglalkozom.

2019-ben megalapítottuk a Megfőzzük Almádit Gasztronómiai egyesületet,  melynek elnökeként tevékenykedem  

Veganeeta Étterem, Balatonalmádi- tanácsadó séf 

 Vitorlás Étterem, Balatonfüred- tanácsadó séf

2022-től Séf Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnázium és Szakközépiskola – szakács szakma gyakorlati óraadó oktató

2019-2022. Tapolca Diszel, Gönczy Pál Szakközépiskola és Szakiskola-Szakács szakmai és elméleti oktató  

2002-2019. Olíva Étterem, Veszprém- konyhafőnök

 2016-2017. Korda Filmstúdió, Etyek – 20 Century Fox- színész catering

2012-2015. Gasztropedellus néven facebook szakmai blog menedzselése

2012-2013. Horváth Ház Étterem, Balatonfüred- tanácsadó séf

2011-2015. aMikolbászunk kistermelője/őstermelőjeként tevékenykedtem (házi kolbászokat és különleges szalámikat készítettem, fűszernövényeket, különleges paradicsomok termesztettem éttermeknek  

2010-2013. Séf Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnázium és Szakközépiskola – szakács szakma gyakorlati óraadó oktató  

1999-2002. Café Piazza, (Olasz étterem) Veszprém, konyhafőnök

1996-1999. Hamuház Fogadó és Panzió, Felsőörs-konyhafőnök

1995-1996. Hotel Veszprém, Veszprém-másodszakács

1994-1995. Hotel Annabella, Balatonfüred-szakács (Por Lajos séf mellett)

Szakmai elismerések

 Oliva Étteremben elért kiemelkedő eredményeim:  

2018. SVÉT Art Pik-Nik Győr

2018. Gourmet Fesztivál

2018. Gasztroangyal című műsorban szerepeltem

2017. SVÉT rendezvényén, meghívott vendég étterme voltunk a veszprémi Várban

2017. Gourmet Fesztivál

2016. Gourmet Fesztivál

2013. A Magyar konyha útikalauza alapján bekerültünk a 10 legjobb balatoni étterem közé  

2012-2019. Veszprém Feszt és a Rozé Rizling művészeinek külön menüsort főztem

2009. Országos Rozmaring díj

2008. évben bekerültünk a 100 Legjobb Magyar étterem közé (a Népszabadság Top 100 Legjobb étterme kiadásában)  

2007. A Magyar Turizmus Zrt. által kiadott Legjobb vidéki étterem cím

2006. év vége 10 Legjobb vidéki étterem közé bekerültünk

2006-2007. évben bekerültünk a 100 Legjobb Magyar étterem közé(a Népszabadság Top 100 Legjobb étterme kiadásában)  

2006. Kereskedelmi és Iparkamara védnöki táblája 

Egyéb szakmai elismerések, megjelenések

2020. 11.Fonyódi kolbász fesztivál, (különdíj)

2020. I.Veszprémi Grill Bajnokság (első helyezés)

2018-2022. Bakony Expó, Veszprém- gasztronómiai kóstoltatója és előadója

2018. KCBS nemzetközi, európai pontszerző BBQ verseny/BBQ Fesztivál, Tállya Tornyos BBQ Team( Mystery Box kategóriába 4. helyezés)

2017. Alkotó energia pályázatok, újrahasznosítás (Revers Flow offset smoker készítése) különdíj 

2015. Schnitta Sámuel Diák szakácsverseny zsűrizés

2013. Figula Mihály barátommal szerepeltünk az m1 Balatoni nyár című műsorában (A bor és a gasztronómia kapcsolata címmel)  

2013. ATV főzőműsorban helyi specialitásokat főztem (Hazahúzó című műsor)

2012. Csalán egyesület által szervezett ökovásáron “Az egészséges desszertek karácsonyra” címmel előadás  

2012. Megjelent 2. szakácskönyvem, A rántott húson túl 2. címmel

2012-től a “Séf Parádé” néven futó gasztronómiai sorozat résztvevője, társalapítója.

2011. Szakmai előadás, Tótvázsony – „Melyik úton induljak?” nevű program (pályaválasztási előadás) keretében. „Szakács szakma itthon és külföldön” címmel  

2010. Különleges házi lekvárok készítése ennek kapcsán 15 perces megjelenés az ATV- ben (Hazai turizmus című műsor)  

2010. Saját gasztro blog a vehir.hu-n.

2009. RTL KLUB Reggeli című műsor Mézeskalács falú készítése Guinness rekord kísérlet.  

2009. Megjelent első saját szakácskönyvem, A rántott húson túl……… címmel.

2009. Blikk nők konyhája újság -2 oldalas cikket írtam a magyar gasztronómiáról + három recept.

2009. Húsvéti receptfüzet Pannon Lapok Társasága által kiadott receptfüzetben található ételek elkészítője voltam  

2007. Pannon Lapok Társasága által kiadott könyv (Pannon Ízek címmel) konzulense és a benne található ételek elkészítője voltam  

2007. 25 legjobb magyar séf és étterem című könyvben való szereplés

2007. VIII. Magyar Grill Bajokság (csapatom) Desszert kategóriában aranyérmes és  Gasztronómiai különdíjat nyert.

2007. „Gasztro Show”, Budapest- országos szakácsverseny: hidegkonyha kategóriában ezüstérem.  

2007. Tokaji Bortúra keretében, Degenfeld borvacsora menüjét főztem

2006. VII. Magyar Grill Bajnokság (csapatom) Gasztronómiai különdíj

2006. Tokaji Bortúra keretében Árvai borvacsora menüjét főztem

2006. MTD világnap keretében a németországi Salbruchenben a magyar gasztronómia képviselője voltam

2006. Veszprém megyei szakácsverseny- abszolút első helyezés.

2006-2009. Kotányi Hungária Kft. recept írója voltam.

2005. V. Grill Világbajnokság és a VI. Magyar Grill Bajnokságon (csapatom) ezüstérmes.  

2004. Tamás Jenő: Olíva című könyvében- gasztronómiai felelős és konzulens.

2003. Nemzetközi Gasztronómiai Verseny, Budapest- bronzérem.

2003. Országos Szakácsverseny, Tata- bronzérem.

2002. Garda fesztivál, Tihany- (halászléfőző verseny) aranyérem