Iskolák
2007. Mestervizsga
2002. Szakács artisztikai oklevél (zöldségszobrászat) Oktatóim: Tanács Attila, Urbán Tibor mester és olimpiai bajnok szakácsok
1991-1994. Kereskedelmi és Vendéglátó ipari Szakközépiskola, Veszprém
Szakács-képzés, Szakmai tanulmányok:
2014. Gasztonómiai tanulmány körút (Milánó, Nizza, Lyon, Pau Rougie)
2012-től Gasztro akadémia kurzuson való részvétel, Oktatóim: Csidei Tamás, Bíró Lajos, Segal Viktor, Jahni László, Nyíri Szása, Juhos József
2011. 2 hetet tanultam a Provance-i La Jarrerie nevű autentikus Francia étteremben
2010. 2 hetet tanultam a Washingtoni Al SospitoTrattoria Romana nevű olasz étterem konyháján.
2008. 2 alkalommal 1 hónapot dolgoztam az olaszországi Rieti városában a La Palazzina nevű Trattóriában, ahol az autentikus olasz gasztronómiát tanulhattam
2007-2008. Gerald Jeitler Michelin csillagos mesterszakács mellett tanultam az ausztriai Schlatten városában
Munkahelyek
2019-től napjainkig:
Egyéni vállalkozóként dolgozom az alábbi területeken:
TornyosBBQ néven futó gasztronómiai vállalkozásomban dolgozom, BBQ és Grill oktatásokat tartok, Gasztronómiai kurzusokat fejlesztő tanfolyamokat tartok (Agóra, Hajmáskéri és Balatonalmádi Kultúrális központ) Egyéni grill partykkal/esküvőkkel/cateringekkel foglalkozom.
2019-ben megalapítottuk a Megfőzzük Almádit Gasztronómiai egyesületet, melynek elnökeként tevékenykedem
Veganeeta Étterem, Balatonalmádi- tanácsadó séf
Vitorlás Étterem, Balatonfüred- tanácsadó séf
2022-től Séf Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnázium és Szakközépiskola – szakács szakma gyakorlati óraadó oktató
2019-2022. Tapolca Diszel, Gönczy Pál Szakközépiskola és Szakiskola-Szakács szakmai és elméleti oktató
2002-2019. Olíva Étterem, Veszprém- konyhafőnök
2016-2017. Korda Filmstúdió, Etyek – 20 Century Fox- színész catering
2012-2015. Gasztropedellus néven facebook szakmai blog menedzselése
2012-2013. Horváth Ház Étterem, Balatonfüred- tanácsadó séf
2011-2015. aMikolbászunk kistermelője/őstermelőjeként tevékenykedtem (házi kolbászokat és különleges szalámikat készítettem, fűszernövényeket, különleges paradicsomok termesztettem éttermeknek
2010-2013. Séf Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnázium és Szakközépiskola – szakács szakma gyakorlati óraadó oktató
1999-2002. Café Piazza, (Olasz étterem) Veszprém, konyhafőnök
1996-1999. Hamuház Fogadó és Panzió, Felsőörs-konyhafőnök
1995-1996. Hotel Veszprém, Veszprém-másodszakács
1994-1995. Hotel Annabella, Balatonfüred-szakács (Por Lajos séf mellett)
Szakmai elismerések
Oliva Étteremben elért kiemelkedő eredményeim:
2018. SVÉT Art Pik-Nik Győr
2018. Gourmet Fesztivál
2018. Gasztroangyal című műsorban szerepeltem
2017. SVÉT rendezvényén, meghívott vendég étterme voltunk a veszprémi Várban
2017. Gourmet Fesztivál
2016. Gourmet Fesztivál
2013. A Magyar konyha útikalauza alapján bekerültünk a 10 legjobb balatoni étterem közé
2012-2019. Veszprém Feszt és a Rozé Rizling művészeinek külön menüsort főztem
2009. Országos Rozmaring díj
2008. évben bekerültünk a 100 Legjobb Magyar étterem közé (a Népszabadság Top 100 Legjobb étterme kiadásában)
2007. A Magyar Turizmus Zrt. által kiadott Legjobb vidéki étterem cím
2006. év vége 10 Legjobb vidéki étterem közé bekerültünk
2006-2007. évben bekerültünk a 100 Legjobb Magyar étterem közé(a Népszabadság Top 100 Legjobb étterme kiadásában)
2006. Kereskedelmi és Iparkamara védnöki táblája
Egyéb szakmai elismerések, megjelenések
2020. 11.Fonyódi kolbász fesztivál, (különdíj)
2020. I.Veszprémi Grill Bajnokság (első helyezés)
2018-2022. Bakony Expó, Veszprém- gasztronómiai kóstoltatója és előadója
2018. KCBS nemzetközi, európai pontszerző BBQ verseny/BBQ Fesztivál, Tállya Tornyos BBQ Team( Mystery Box kategóriába 4. helyezés)
2017. Alkotó energia pályázatok, újrahasznosítás (Revers Flow offset smoker készítése) különdíj
2015. Schnitta Sámuel Diák szakácsverseny zsűrizés
2013. Figula Mihály barátommal szerepeltünk az m1 Balatoni nyár című műsorában (A bor és a gasztronómia kapcsolata címmel)
2013. ATV főzőműsorban helyi specialitásokat főztem (Hazahúzó című műsor)
2012. Csalán egyesület által szervezett ökovásáron „Az egészséges desszertek karácsonyra” címmel előadás
2012. Megjelent 2. szakácskönyvem, A rántott húson túl 2. címmel
2012-től a „Séf Parádé” néven futó gasztronómiai sorozat résztvevője, társalapítója.
2011. Szakmai előadás, Tótvázsony – „Melyik úton induljak?” nevű program (pályaválasztási előadás) keretében. „Szakács szakma itthon és külföldön” címmel
2010. Különleges házi lekvárok készítése ennek kapcsán 15 perces megjelenés az ATV- ben (Hazai turizmus című műsor)
2010. Saját gasztro blog a vehir.hu-n.
2009. RTL KLUB Reggeli című műsor Mézeskalács falú készítése Guinness rekord kísérlet.
2009. Megjelent első saját szakácskönyvem, A rántott húson túl……… címmel.
2009. Blikk nők konyhája újság -2 oldalas cikket írtam a magyar gasztronómiáról + három recept.
2009. Húsvéti receptfüzet Pannon Lapok Társasága által kiadott receptfüzetben található ételek elkészítője voltam
2007. Pannon Lapok Társasága által kiadott könyv (Pannon Ízek címmel) konzulense és a benne található ételek elkészítője voltam
2007. 25 legjobb magyar séf és étterem című könyvben való szereplés
2007. VIII. Magyar Grill Bajokság (csapatom) Desszert kategóriában aranyérmes és Gasztronómiai különdíjat nyert.
2007. „Gasztro Show”, Budapest- országos szakácsverseny: hidegkonyha kategóriában ezüstérem.
2007. Tokaji Bortúra keretében, Degenfeld borvacsora menüjét főztem
2006. VII. Magyar Grill Bajnokság (csapatom) Gasztronómiai különdíj
2006. Tokaji Bortúra keretében Árvai borvacsora menüjét főztem
2006. MTD világnap keretében a németországi Salbruchenben a magyar gasztronómia képviselője voltam
2006. Veszprém megyei szakácsverseny- abszolút első helyezés.
2006-2009. Kotányi Hungária Kft. recept írója voltam.
2005. V. Grill Világbajnokság és a VI. Magyar Grill Bajnokságon (csapatom) ezüstérmes.
2004. Tamás Jenő: Olíva című könyvében- gasztronómiai felelős és konzulens.
2003. Nemzetközi Gasztronómiai Verseny, Budapest- bronzérem.
2003. Országos Szakácsverseny, Tata- bronzérem.
2002. Garda fesztivál, Tihany- (halászléfőző verseny) aranyérem