Menü Bezárás

IV. Balatoni füstölgő klub

IV. Balatoni Füstölgő Klub

2024.Október 19.

BBQ és Grill oktatással egybekötött vacsora a Kerekes Pincénél a TornyosBBQ szervezésében.

Ez egy különleges alkalom lesz. A TornyosBBQ Team beszámol a 4. I Love Smoky BBQ versenyen történtekről, és közösen elkészítjük a verseny kritériumainak megfelelően mind a 4 kategória húsait:

  • Csirkecomb
  • Pulled pork
  • Sertés oldalas
  • Mistery Box(meglepetés alapanyag)

Az elmúlt évekhez hasonlóan, egy laza BBQ-ban és szabadtűzi sütögetésben gazdag nap, közvetlen a Vödör-völgyi szőlőtőkék mellett, Balatonalmádiban a Kerekes Pincénél.

Óriási kötetlen egész napos sütögetés, összejövünk élményeket és tapasztalatokat cserélünk, közben megeszünk mindent, amit sütöttünk.

Sok szeretettel várok mindenkit, aki  BBQ és a szabad tüzi sütögetés rajongója, vagy csak szereti a különleges ízeket. Legyél profi, vagy lelkes és kezdő amatőr, lesz itt minden, hobbi sütéstől az éttermi grill és verseny barbequig. 

Ha szeretnél a saját smokereddel, grilleddel, eszközöddel velem együtt sütni, hozd magaddal őket. Ha nem laksz Balatonalmáditól 30 kilóméternél messzebb, a szállításban istudok segíteni.

Helyszín: Balatonalmádi Kerekes Pince Vödörvölgyi út 20.

Eszközök amikkel dolgozni fogunk:

1db visszáramlású szekrény smoker(saját gyártású)

1db Yakiniku kamado M-es kerámia grill

1db Yakiniku kamado L-es kerámia grill

1db ProQ töltény smoker

1db Vulcanus 910 cortes steel grill

2db Yakiniku shichirin kerámia asztali faszenes grillek

Elektronikus hőfokszabályzók(kamadóhoz és szekrény smokerhez)

Amiket készíteni fogunk:

Amerikai reggeli a Vulcanuson(pancake juhar sziruppal, sült bacon, tükörtojás)

Verseny Csirkecomb

Verseny Pulled pork

Verseny Sertés oldalas

Verseny Mistery box

Öntött vas edénybe sült sólet(közkívánatra)

Indonéz csirke satay mogyoró mártással

Thay marha brokkolival, három féle hagymával

Tintahsl nyárson, fokhagymás kosárban sült burgonyával

Rose kacsamell osztriga szószos aszalt szilvával, konfitált fokhagymával

Sertés császár “nyalóka”

Armadillo tojás(a megúszós bbq kaja)

Program:

8.00 gyülekező a balatonalmádi Kerekes pince parkolójában.

8.30 “kv, cigi, pálinka” 

Smokerek, grillek begyújtása

9.00 Vulcanus amerikai reggeli

9.30 húsok/köretek előkészítése, rubozás.

10.30 húsok behelyezése a smokerekbe

Közben az elmélet:

·         BBQ és grillezés alapjai

·         sütő fajták (offset, szekrény, töltény, egyéb smokerek, fa tüzelésű és faszenes grillek)

       Verseny BBQ szabályai/kritériumok/tapasztalatok

·         Vulcanus grill sokoldalú használatának bemutatása

·          Yakiniku kerámia grillek használata és rengeteg kiegészítő

      Önröttvas edény bemutató

·         BBQ és grill eszközök használata

·         Rub-ok, pácok

·         Fák, faszenek fajtái, beszerzésük

·         BBQ szószok, chilik

·         Magyarországi hús beszerzés

 17órától csili és olaj kóstoló a helyi kistermelők jóvoltából

19.00 tálalás

19.30 közös vacsora fűtött teraszon

A pincénél üdítő, kv, szeszesitalok vásárolhatóak.

Kapcsolódó bejegyzések