IV. Balatoni Füstölgő Klub
2024.Október 19.
BBQ és Grill oktatással egybekötött vacsora a Kerekes Pincénél a TornyosBBQ szervezésében.
Ez egy különleges alkalom lesz. A TornyosBBQ Team beszámol a 4. I Love Smoky BBQ versenyen történtekről, és közösen elkészítjük a verseny kritériumainak megfelelően mind a 4 kategória húsait:
- Csirkecomb
- Pulled pork
- Sertés oldalas
- Mistery Box(meglepetés alapanyag)
Az elmúlt évekhez hasonlóan, egy laza BBQ-ban és szabadtűzi sütögetésben gazdag nap, közvetlen a Vödör-völgyi szőlőtőkék mellett, Balatonalmádiban a Kerekes Pincénél.
Óriási kötetlen egész napos sütögetés, összejövünk élményeket és tapasztalatokat cserélünk, közben megeszünk mindent, amit sütöttünk.
Sok szeretettel várok mindenkit, aki BBQ és a szabad tüzi sütögetés rajongója, vagy csak szereti a különleges ízeket. Legyél profi, vagy lelkes és kezdő amatőr, lesz itt minden, hobbi sütéstől az éttermi grill és verseny barbequig.
Ha szeretnél a saját smokereddel, grilleddel, eszközöddel velem együtt sütni, hozd magaddal őket. Ha nem laksz Balatonalmáditól 30 kilóméternél messzebb, a szállításban istudok segíteni.
Helyszín: Balatonalmádi Kerekes Pince Vödörvölgyi út 20.
Eszközök amikkel dolgozni fogunk:
1db visszáramlású szekrény smoker(saját gyártású)
1db Yakiniku kamado M-es kerámia grill
1db Yakiniku kamado L-es kerámia grill
1db ProQ töltény smoker
1db Vulcanus 910 cortes steel grill
2db Yakiniku shichirin kerámia asztali faszenes grillek
Elektronikus hőfokszabályzók(kamadóhoz és szekrény smokerhez)
Amiket készíteni fogunk:
Amerikai reggeli a Vulcanuson(pancake juhar sziruppal, sült bacon, tükörtojás)
Verseny Csirkecomb
Verseny Pulled pork
Verseny Sertés oldalas
Verseny Mistery box
Öntött vas edénybe sült sólet(közkívánatra)
Indonéz csirke satay mogyoró mártással
Thay marha brokkolival, három féle hagymával
Tintahsl nyárson, fokhagymás kosárban sült burgonyával
Rose kacsamell osztriga szószos aszalt szilvával, konfitált fokhagymával
Sertés császár “nyalóka”
Armadillo tojás(a megúszós bbq kaja)
Program:
8.00 gyülekező a balatonalmádi Kerekes pince parkolójában.
8.30 “kv, cigi, pálinka”
Smokerek, grillek begyújtása
9.00 Vulcanus amerikai reggeli
9.30 húsok/köretek előkészítése, rubozás.
10.30 húsok behelyezése a smokerekbe
Közben az elmélet:
· BBQ és grillezés alapjai
· sütő fajták (offset, szekrény, töltény, egyéb smokerek, fa tüzelésű és faszenes grillek)
Verseny BBQ szabályai/kritériumok/tapasztalatok
· Vulcanus grill sokoldalú használatának bemutatása
· Yakiniku kerámia grillek használata és rengeteg kiegészítő
Önröttvas edény bemutató
· BBQ és grill eszközök használata
· Rub-ok, pácok
· Fák, faszenek fajtái, beszerzésük
· BBQ szószok, chilik
· Magyarországi hús beszerzés
17órától csili és olaj kóstoló a helyi kistermelők jóvoltából
19.00 tálalás
19.30 közös vacsora fűtött teraszon
A pincénél üdítő, kv, szeszesitalok vásárolhatóak.