2023. Március 18. (szombat)
BBQ és Grill oktatással egybekötött vacsora a Kerekes Pincénél a TornyosBBQ szervezésében.
Töltsetek velem egy laza BBQ-ban és szabadtűzi sütögetésben gazdag napot, közvetlen a Vödör-völgyi szőlőtőkék mellett, Balatonalmádiban a Kerekes Pincénél.
Légy tagja a Balatoni Füstölgő klubbnak, és legyen évente legalább két alkalom mikor összejövünk élményeket és tapasztalatokat cserélünk, közben megeszünk mindent, amit sütöttünk.
Sok szeretettel várok mindenkit, aki BBQ és a szabad tüzi sütögetés rajongója. Legyél profi vagy, csak érdekel a tecknika és kiváncsi vagy, hogy én hogy csinálom (a hobbi sütéstől az éttermi grill és barbequig).
Ha szeretnél a saját smokereddel, grilleddel velem együtt sütni, hozd magaddal saját eszközödet. Ha nem laksz Balatonalmáditól 30 kilóméternél messzebb, a szállításban tudok segíteni.
Helyszín: Balatonalmádi Kerekes Pince Vödörvölgyi út 20.
Eszközök amikkel dolgozni fogunk:
2db visszáramlású szekrény smoker(saját gyártású)
1db kamado 4you 52centis kerámia grill
1db old smoki (autentikus texasi smoker)
1db ProQ töltény smoker
1db Vulcanus 910 cortes steel grill
2db Yakiniku shichirin kerámia asztali faszenes grillező
1db 1méteres tűzrakó hely 2db sokác edényhez
Amiket készíteni fogunk:
BBQ kiterített csirke(szekrény smoker/kamado)
Nyárson sült egész csirke (Vulcanus forgó nyárson)
BBQ pork belly (szekrény smoker, majd shisirin asztali grill)
Egész sertés csülök (kamado)
Éger fán füstölt lazac (kamado, vulcanus asado kereszt)
Pulled pork (old smoki)
BBQ kolbász (töltény smoker, vulcanus asado)
Yakitori (mini) hús, hal és zöldség nyársak, 2-3féle mártogatóval (Yakiniku Shichirin faszenes asztali grill)
Sokác/köcsögös bab (sokác edénybe szabadtűzön)
Köreteket a helyszínen közösen találjuk ki a 20-25 féle alapanyagból
BBQ szósz főzés
Program:
8.00 gyülekező a balatonalmádi Kerekes pince parkolójában.
8.30 “kv, cigi, pálinka”
Smokerek, grillek begyújtása, tűzrakás
9.00 reggeli
9.30 húsok/köretek előkészítése, rubozás.
10.30 húsok behelyezése a smokerekbe
Közben az elmélet:
- BBQ és grillezés alapjai
- sütő fajták (offset, szekrény, töltény, egyéb smokerek, fa tüzelésű és faszenes grillek)
- Elektronikus hőfokszabályzó bemutatása használat közben
- Vulcanus grill sokoldalú használatának bemutatása
- Kerámia grillek használata
- BBQ és grill eszközök használata
- Rub-ok, pácok
- Fák, faszenek fajtái, beszerzésük
- BBQ szószok, chilik
- Magyarországi hús beszerzés
19.00 tálalás
19.30 közös vacsora fűtött teraszon
20.00 oklevelek átadása
A pincénél üdítő, kv, szeszesitalok vásárolhatóak.
Részvételi díjak:
Egész napos jegy (8.00-20.00-ig): 32.000ft/fő
Egész napos jegy (8.00-20.00-ig) Klub tagoknak(aki részt vett legalább egy oktatáson): 25.000ft/fő
Egész napos jegy (8.00-20.00-ig) Balatonalmádii lakosoknak: 25.000ft/fő
Egész napos családi jegyekért érdeklődj az alábbi elérhetőségek egyikén!
BBQ/Grill vacsora jegy (19.00-21.00-ig): 10.000ft
(A nap folyamán, az oktatás ideje alatt készült fogásokból bőséges bbq/grill tál 1kupica pálinkával és egy választható itallal)
Jelentkezési határidő: március 12.
Jelentkezés/információ:
Tornyos Balázs
e-mailben: info@tornyosbbq.hu vagy telefonon: +36309759075
A füst legyen veletek!
Támogatóink:
- Kerekes Pince
- Profilgrill
- Friss Zöldség Gyümölcs (Szentkirály szabadja)
- Megfőzzük Almádit Egyesület
- Tipet hús