Menü Bezárás

II. Balatoni Füstölgő Klub

2023. Március 18. (szombat)

BBQ és Grill oktatással egybekötött vacsora a Kerekes Pincénél a TornyosBBQ szervezésében.

Töltsetek velem egy laza BBQ-ban és szabadtűzi sütögetésben gazdag napot, közvetlen a Vödör-völgyi szőlőtőkék mellett, Balatonalmádiban a Kerekes Pincénél.

Légy tagja a Balatoni Füstölgő klubbnak, és legyen évente legalább két alkalom mikor összejövünk élményeket és tapasztalatokat cserélünk, közben megeszünk mindent, amit sütöttünk.

Sok szeretettel várok mindenkit, aki  BBQ és a szabad tüzi sütögetés rajongója. Legyél profi vagy, csak érdekel a tecknika és kiváncsi vagy, hogy én hogy csinálom (a hobbi sütéstől az éttermi grill és barbequig).

Ha szeretnél a saját smokereddel, grilleddel velem együtt sütni, hozd magaddal saját eszközödet. Ha nem laksz Balatonalmáditól 30 kilóméternél messzebb, a szállításban tudok segíteni.

Helyszín: Balatonalmádi Kerekes Pince Vödörvölgyi út 20.

Eszközök amikkel dolgozni fogunk:

2db visszáramlású szekrény smoker(saját gyártású)

1db kamado 4you 52centis kerámia grill

1db old smoki (autentikus texasi smoker)

1db ProQ töltény smoker

1db Vulcanus 910 cortes steel grill

2db Yakiniku shichirin kerámia asztali faszenes grillező

1db 1méteres tűzrakó hely 2db sokác edényhez

Amiket készíteni fogunk:

BBQ kiterített csirke(szekrény smoker/kamado)

Nyárson sült egész csirke (Vulcanus forgó nyárson)

BBQ pork belly (szekrény smoker, majd shisirin asztali grill)

Egész sertés csülök (kamado)

Éger fán füstölt lazac (kamado, vulcanus asado kereszt)

Pulled pork (old smoki)

BBQ kolbász (töltény smoker, vulcanus asado)

Yakitori (mini) hús, hal és zöldség nyársak, 2-3féle mártogatóval (Yakiniku Shichirin faszenes asztali grill)

Sokác/köcsögös bab (sokác edénybe szabadtűzön)

Köreteket a helyszínen közösen találjuk ki a 20-25 féle alapanyagból

BBQ szósz főzés

Program:

8.00 gyülekező a balatonalmádi Kerekes pince parkolójában.

8.30 “kv, cigi, pálinka” 

Smokerek, grillek begyújtása, tűzrakás

9.00 reggeli

9.30 húsok/köretek előkészítése, rubozás.

10.30 húsok behelyezése a smokerekbe

Közben az elmélet:

  • BBQ és grillezés alapjai
  • sütő fajták (offset, szekrény, töltény, egyéb smokerek, fa tüzelésű és faszenes grillek)
  • Elektronikus hőfokszabályzó bemutatása használat közben
  • Vulcanus grill sokoldalú használatának bemutatása
  • Kerámia grillek használata
  • BBQ és grill eszközök használata
  • Rub-ok, pácok
  • Fák, faszenek fajtái, beszerzésük
  • BBQ szószok, chilik
  • Magyarországi hús beszerzés

19.00 tálalás

19.30 közös vacsora fűtött teraszon

20.00 oklevelek átadása

A pincénél üdítő, kv, szeszesitalok vásárolhatóak.

Részvételi díjak:

Egész napos jegy (8.00-20.00-ig): 32.000ft/fő

Egész napos jegy (8.00-20.00-ig) Klub tagoknak(aki részt vett legalább egy oktatáson): 25.000ft/fő

Egész napos jegy (8.00-20.00-ig) Balatonalmádii lakosoknak: 25.000ft/fő

Egész napos családi jegyekért érdeklődj az alábbi elérhetőségek egyikén!

BBQ/Grill vacsora jegy (19.00-21.00-ig): 10.000ft

(A nap folyamán, az oktatás ideje alatt készült fogásokból bőséges bbq/grill tál 1kupica pálinkával és egy választható itallal) 

Jelentkezési határidőmárcius 12.

Jelentkezés/információ:

Tornyos Balázs

e-mailben: info@tornyosbbq.hu vagy telefonon: +36309759075

A füst legyen veletek!

Támogatóink:

Kapcsolódó bejegyzések