Menü Bezárás

II. Magyar BBQ Verseny

Második magyar BBQ KCBS nemzetközi, európai pontszerző verseny Tállya 2018. október 12-14 között. 2018-ban már javába dúlt a baráti társaságomban a BBQ iránti szerelem, így összeverődött egy 6fős kis csapat és belevágtunk.

A csapatom tagjai: Nagy Ákos(pitmaster, konyhai mindenes), Kovács Zoltán(fény, hang és finomelektronika), Schuch Bátor Bence(sörcsapoló, rövid ital manager), Fabó Péter(installáció, sátor, dekor), Nyerges Robi (kommunikáció és sofőr szolgálat) Ekkor még csak egy bojlerből készült offset smokerem és a munkahelyemről kölcsön kért ProQ töltény smokerem volt.

Nagyon komoly nemzetközi szereplőkkel: Svédország, Hollandia, Ausztria, Németország, Szlovákia, Belgium, Szlovénia.

A csapatok 4 közelező és 2 választható kategóriában küzdenek meg egymással, csirke, oldalas, pulled pork, marha szegy, és bbq szósz, valamint mystery box, ami egy a szervezők által összerakott meglepetés kosarat tartalmaz melynek tartalmát mindenképpen fel kellett használni, de bármivel ki lehet egészíteni.

Mangalica máj szőlő és must volt a kosárban. Elkezdett járni az agyam és megszületett az étel; Sáfrányos rizottó mézes mangalica májjal, rózsaborsos szőlőmártással és grillezett füge volt, amit Almádiból vittünk magunkkal.

Csapatom, mystery box kategóriában 4. helyezést ért el.

Nemzetközi pontszerző versenyre készül a Tornyos BBQ

Kapcsolódó bejegyzések